Our Sunrooms Are Award Winning

I feel very fortunate to have some exciting news to share with you once again. We just won a design award from the National Sunroom Association for a sunroom project we completed in the Biltmore Lake community.  We are thrilled that our project won a design award but, we are even more thrilled that we gave our customers just what they wanted and they love their sunroom and deck and use it all the time.

Biltmore Lake Sunroom Project Before Picture

Before Picture of Biltmore Lake Sunroom Project

 

As you can see in the before picture, the homeowners had the typical small, wooden deck overlooking their backyard area. They wanted to increase their living space and get closer to nature by adding a sunroom. They also wanted a larger deck so they could thoroughly enjoy their garden and backyard area.

Biltmore Lake Sunroom Project Exterior 1

After Picture of Biltmore Lake Sunroom Project

Exterior Picture Biltmore Lake Sunroom Project

After Picture Biltmore Lake Sunroom Project

 

We removed the old deck and the windows on the right side of the house. We added a custom designed, gable roof, 16’ x 16’ all season sunroom with French doors providing entry from the home into the sunroom. We used trapezoid windows at the top and knee wall windows at the bottom with high efficiency sliding windows making up the main walls of the all season room. A heating and cooling system was added so that the room can be used comfortably year round. Our talented craftsmen then built the new deck and benches with premium grade treated decking and rails.

 Sunroom Interior Biltmore Lake Sunroom Project

Interior Picture Biltmore Lake Sunroom Project

The end result is an award winning room that opens up the home to the natural beauty of the mountains while adding valuable square footage to the home. The extensive deck allows them to fully enjoy their backyard and provides space for entertaining and relaxing.

Happy customers and a design award! We won big with this project.